Semizotu yemeğini yoğurtsuz yediğimi hatırlamıyorum özellikle sarımsaklı yoğurt ve pul biberle harika oluyor.Yapraklarını yoğurtla karıştırıp soğuk tüketip ferahlamak, domates ve limonla salatasını yapmak da mümkün ancak sıcak yemeği favorim...
Malzemeler
1 bağ (küçükse 2) semizotu 1 orta büyüklükte kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kesme şeker Karabiber,pul biber
Yapılışı :
* Yıkayıp süzdüğümüz semizotlarını orta büyüklükte doğrayıp hazırlıyoruz.
* Tencerede soğanları zeytinyağında kavurup salçayı ve baharatlarını ekliyoruz.
* Süzülen semizotlarını da tencereye ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
* son olarak yıkadığımız pirinçleri semizouna ekleyip biraz su ilave ederek pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
* Üzerine sarımsaklı yoğurt ve biraz pul biber dökerek afiyetle yiyoruz.
AFİYET OLSUUNN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder