14 Mayıs 2013 Salı

Semizotu Yemeği

Semizotu yemeğini yoğurtsuz yediğimi hatırlamıyorum özellikle sarımsaklı yoğurt ve pul biberle harika oluyor.Yapraklarını yoğurtla karıştırıp soğuk tüketip ferahlamak, domates ve limonla salatasını yapmak da mümkün ancak sıcak yemeği favorim...

 Malzemeler     
                                                             
1 bağ (küçükse 2) semizotu                     1 orta büyüklükte kuru soğan  

1 çay bardağı zeytinyağı                         1 yemek kaşığı domates salçası
                                  
1/2 çay bardağı pirinç                            1 tatlı kaşığı tuz

1 adet kesme şeker                              Karabiber,pul biber 


   
Yapılışı :
* Yıkayıp süzdüğümüz semizotlarını orta büyüklükte doğrayıp hazırlıyoruz.
* Tencerede soğanları zeytinyağında kavurup salçayı ve baharatlarını ekliyoruz.
* Süzülen semizotlarını da tencereye ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
* son olarak yıkadığımız pirinçleri semizouna ekleyip biraz su ilave ederek pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
* Üzerine sarımsaklı yoğurt ve biraz pul biber dökerek afiyetle yiyoruz. 

AFİYET OLSUUNN :)


































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder