50 gr .tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı domates püresi
1 su bardağı süt
1 lt. su
2 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Pul biber
Yapılışı : İnanılmaz kolay ve lezzetli bir tarif ve sanırım buradaki baş kahraman domatesten çok süt çünkü süt domatesin o ekşi asitli tadını yumuşatıp ipeksi bir kıvam elde etmemizi sağlıyor.
Tarife öncelikle unu tereyağında kavurarak başlıyoruz.Dilerseniz minik bir soğan da rendeleyip kavurabilirsiniz tadını artırmak için.Sonra kesme şeker ve tuz ekliyoruz ki tadlar una geçsin.Salçayı da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.(salçanın bu tarifteki amacı sadece çorbaya rengini vermek asıl önemli olan püre yapacağımız domateslerin lezzetli ve organik olması) Daha önceden olgun domatesleri rendeleyerek hazırladığımız püreyi de tencereye ekleyip karıştırıyoruz.Püre biraz kaynayıp koyulaşınca da oda sıcaklığındaki sütü yavaşca ilave ediyoruz.Sütün soğuk olmaması çok önemli yoksa herkesin de bildiği gibi süt kesilir ve tarif hüsrana uğrar...En son 4 bardak yani 1 litre civarında suyu da azar azar ekleyerek çorbamızın kıvamını açıyoruz.Ben biraz yoğun kıvamlı sevdiğimden 3 bardak su yeterli oluyor aslında.Kaynarken içine baharatlarını da ilave edip altını kısıyoruz.5 dk daha kendi kendine kaynadıktan sonra çorbamız servise hazıııırrr :)
AFİYET OLSUUNN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder